Nieuwe stichting Vrienden van MeeReizen: Omdat iedereen vakantie verdient

geplaatst in: Algemeen | 0

Een stadswandeling in Venetië, naar het juttersmuseum op Texel, een dansavond op een zomers terras, een bezoek aan een wildpark. Doodgewone vakantie-ervaringen, maar niet vanzelfsprekend voor iedereen.  Al 50 jaar organiseert de stichting MeeReizen vakanties voor (jonge) mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Sinds kort is daarnaast de stichting Vrienden van MeeReizen actief, om ervoor te zorgen dat deze vakanties voor de doelgroep haalbaar en betaalbaar blijven.

Jaarlijks gaan ongeveer 800 tot 1000 mensen, voornamelijk uit Twente en de Achterhoek, op reis.

MeeReizen krijgt  jaarlijks hulp van enkele honderden vrijwilligers, die belangeloos de reizen begeleiden en ervoor zorgen dat de deelnemers van een heerlijke onbezorgde vakantie kunnen genieten.

Hierdoor hebben hun ouders en/of verzorgers, die normaal het hele jaar zorgen voor hun zoon of dochter, tijdens deze vakantie even tijd voor zichzelf. De zorg voor hun kind is op dat moment in goede handen van de vrijwilligers van MeeReizen. Het plezier dat de deelnemers hebben is moeilijk in de juiste woorden te vatten. Toch klinkt het wel door in hun eigen reisverslagen:

Een deel van de groep gaat fietsen op een fiets waar je met 5 personen op kunt. We fietsen een stukje langs de boulevard tot aan het haventje en dan gaan we via en andere weg weer terug. 

Na het eten op het terras zitten, daarna gingen we wandelen, er was een muziekavond bij de restaurants: DANSEN. Moe van het dansen, was het tijd voor een drankje! Iemand werd teruggebracht naar het hotel, omdat de drukte haar teveel werd. Het was een gezellige avond.

Ondanks de inzet van vrijwilligers zijn de kosten voor een deelnemer hoger dan bij een reguliere vakantie. De reden is dat MeeReizen veel investeert in goed opgeleide en getrainde vrijwilligers. Zo is er een chauffeurstraining en een workshopdag waarop allerlei zaken die aan de orde kunnen komen worden behandeld en getraind. De hoofdleiders van de vakanties krijgen daarnaast ook nog eens een speciale tweedaagse training.  Het succes van alle reizen staat of valt met de inzet van de vrijwillige begeleiders.

De nieuw opgerichte Stichting Vrienden van MeeReizen is op zoek naar donateurs en sponsoren, die het goede werk van MeeReizen willen helpen ondersteunen. Met deze bijdragen is MeeReizen in staat om deelnemers een nog fijnere vakantie te bezorgen. Dat kan zitten in een extra ijsje op een zonovergoten terras, of de aanschaf van spelletjesdozen voor regenachtige vakantieavonden. Ook wordt op deze manier een tegemoetkoming mogelijk voor deelnemers voor wie de kosten van een vakantie anders te hoog zouden zijn.

Hoe meer Vrienden, hoe meer vakantieplezier! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Noot voor de redactie: voor vragen kunt u contact opnemen met: Leo Gelderblom, secretaris,  via telefoonnummer  06-22797426.