3blazen

MeeReizen organiseert vakanties voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Jaarlijks gaan ongeveer achthonderd tot duizend mensen, voornamelijk uit Twente en de Achterhoek, op reis. Om deze vakanties te ondersteunen, is de Stichting Vrienden van MeeReizen opgericht.

MeeReizen heeft jaarlijks de hulp van enkele honderden vrijwilligers, die belangeloos de reizen begeleiden en er voor zorgen dat de deelnemers van een heerlijke onbezorgde vakantie kunnen genieten.

Hierdoor kunnen hun ouders en/of verzorgers, die normaal het hele jaar zorgen voor hun zoon of dochter, tijdens deze vakantie tijd voor zichzelf hebben. De zorg voor hun kind is op dat moment in goede handen van de vrijwilligers van MeeReizen. Een niet onbelangrijk aspect.

Het plezier dat zij hebben is moeilijk in de juiste woorden te vatten.

Hoewel de organisatie MeeReizen vele vrijwilligers heeft, zijn de vakantiekosten voor een deelnemer hoger dan voor een reguliere vakantie. De reden is dat MeeReizen veel investeert in goed opgeleide en getrainde vrijwilligers. Zo is er een chauffeurstraining en een workshop dag waarop allerlei werk gerelateerde onderwerpen worden behandeld en getraind. Denk aan een training, waarbij vrijwilligers leren omgaan met specifieke problemen van een deelnemer. De hoofdleiders van de vakanties krijgen daarnaast ook nog eens een speciale tweedaagse training.

Het succes van alle reizen staat of valt met de inzet van de vrijwillige begeleiders. Dat is de kracht maar ook de kwetsbaarheid van alle reizen.

De Stichting Vrienden van MeeReizen wil ervoor zorgen dat de vakanties uitvoerbaar en betaalbaar blijven. De Vrienden willen donateurs en sponsoren werven, die het goede werk van MeeReizen willen helpen ondersteunen. Met deze bijdragen is MeeReizen in staat om deelnemers een nog fijnere vakantie te bezorgen. Denk aan een extra ijsje op een zonovergoten terras of de aanschaf van spelletjesdozen voor op regenachtige vakantieavonden. Maar met het bijdragen kan MeeReizen er ook voor zorgen dat iemand die vanwege zijn/haar financiële situatie eigenlijk niet mee zou kunnen, alsnog kan genieten van een onvergetelijke vakantie.